Spotify account verwijderen

Spotify account verwijderen

Heb je een Spotify account waar je niks meer mee doet of wil je overstappen naar bijvoorbeeld Deezer? Dan kun je je Spotify account permanent laten verwijderen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je eenvoudig en snel je Spotify account kunt verwijderen.

Wat is Spotify?

Spotify is ‘s wereld populairste online streamingdienst voor muziek en telde in 2017 ruim 145 miljoen gebruikers. Spotify werd gelanceerd in 2008 en de software is ontwikkeld door Zweedse ontwikkelaars. Met Spotify wordt muziek online afgespeeld zonder dat je de nummers op je harde schijf moet opslaan. Veel populaire websites maken gebruik van streaming-technologie. Hierbij kun je denken aan Youtube en Netflix.

Op Spotify heeft de gebruike de keuze uit talloze nummers in veel verschillende genres. Hoewel streaming-technologie regelmatig wordt gebruikt voor illegale praktijken, is Spotify volledig legaal, omdat de artiesten zelf toestemming verlenen aan Spotify.

Spotify account verwijderen in 8 stappen

Je kunt je Spotify account niet zelf handmatig verwijderen, maar je dient hiervoor contact op te nemen met de klantenservice van Spotify. Ook is het niet mogelijk om dit via de mobiele app te doen.

Stap 1: Ga via een webbrowser naar de homepagina van Spotify en log met je gebruikersnaam en wachtwoord in op de website.
Stap 2: Scrol helemaal naar beneden en druk op ‘Info’.
Stap 3: Onder het kopje ‘Klantenservice en ondersteuning’ dien je op ‘Contactformulier’ te klikken. Je wordt nu doorgestuurd naar een formulier dat je moet invullen.
Stap 4: Kies ‘Spotify verwijderen/annuleren’ in het drop-down menu.
Stap 5: Bij het tweede drop-down menu moet je nogmaals ‘Mijn Spotify-account verwijderen/sluiten’ selecteren.
Stap 6: Bij het derde drop-down menu moet je kiezen waarom je je account wilt laten verwijderen.
Stap 7: In het tekstvak heb je de mogelijkheid om je reden extra toe te lichten.
Stap 8: Als laatste stap moet je op ‘Vraag versturen’ klikken. Spotify zal je account na het verzenden binnen enkele dagen verwijderen.

One Response

Leave a Reply