Pinterest account verwijderen

Eenvoudig en snel jouw Pinterest account verwijderen

Pinterest account verwijderen

Heb je genoeg van Pinterest of heb je besloten dat je je foto’s niet meer met andere gebruikers wilt delen? Dan kun je je Pinterest account permanent verwijderen of tijdelijk deactiveren. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je eenvoudig en snel je Pinterest account kunt verwijderen.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een sociaal netwerk website, waarop gebruikers afbeeldingen plaatsen (pinnen), die ze op het internet vinden. Pinterest is eigenlijk een online prikbord. Gebruikers kunnen een zogeheten ‘board’ aanmaken en hier hun beeldmateriaal op plaatsen. Dit kunnen ze dan vervolgens delen met andere gebruikers van het social media platform. Pinterest is voornamelijk onder vrouwen erg populair (80% van de gebruikers is vrouw).

Verwijder je Pinterest account


Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je een Pinterest account permanent kunt verwijderen.

Stap 1: Bezoek de website van Pinterest in een browser en login met je inloggegevens.
Stap 2: Klik rechtsboven op “…”
Stap 3: Ga vervolgens naar Instellingen en klik dan op ‘Account deactiveren’ onder Accountinstellingen.
Stap 4: Hieronder vind je de optie ‘Mijn account permanent sluiten’ en dien je dit te bevestigen.
Stap 5: Als laatst moet je op ‘Ja, verwijder mijn account’ klikken om het sluiten te bevestigen.

Na het sluiten van je account kun je je pins & borden niet meer terughalen. Ook wordt je profiel niet meer zichtbaar gemaakt voor andere gebruikers. Echter duurt het 14 dagen voordat je account permanent verwijderd wordt. Heb je besloten dat je toch weer gebruik wilt maken van je account, dan dien je binnen 14 dagen opnieuw in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Je ontvangt dan een email van Pinterest om je account opnieuw te activeren.

Deactiveer je Pinterest account

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je een Pinterest account tijdelijk kunt deactiveren.

Stap 1: Bezoek de website van Pinterest in een browser en login met je inloggegevens.
Stap 2: Klik rechtsboven op “…”
Stap 3: Ga vervolgens naar Instellingen en klik da op ‘Account deactiveren’ onder Accountinstellingen.
Stap 4: Er wordt nu gevraagd waarom je het account wil laten deactiveren.
Stap 5: Als laatst dien je te bevestigen dat je het account wilt laten deactiveren.

Na het deactiveren van je account, worden je pins en borden niet meer zichtbaar voor andere gebruikers. Ook worden eventueel andere social media accounts, zoals Facebook & Twitter losgekoppeld. Om je account weer opnieuw te activeren dien je in te loggen met je inloggegevens.

Account verwijderen van een overleden persoon

Je hebt waarschijnlijk niet het wachtwoord van een geliefde die overleden is. Om het account te verwijderen van iemand die overleden is dien je een ander proces te volgen. Hiervoor moet je contact opnemen met Pinterest. Stuur hiervoor een email naar care@pinterest.com. Voor meer informatie bezoek de volgende pagina: https://help.pinterest.com/nl/articles/reactivate-or-deactivate-account#Web

Zoeken