Instagram account verwijderen

Instagram account verwijderen

In de afgelopen jaren heeft Instagram veel gebruikers erbij gekregen in Nederland. Echter lijkt de stijging van gebruikers niet zo snel te gaan als de jaren voorheen. Naast Instagram zien ook Facebook & Twitter de gebruikersgroei minder snel toenemen. In 2015 telde Instagram zo 1.8 miljoen gebruikers.

Ben je Instagram beu of heb je besloten dat je je foto’s liever niet meer met andere gebruikers wilt delen? Dan kun je je Instagram account verwijderen of tijdelijk deactiveren. Hieronder leggen we je uit hoe je een account tijdelijk kunt deactiveren of permanent verwijderen.

Wat is Instagram?

Instagram is een mobiele app, waarmee gebruikers op een eenvoudige manier foto’s met andere gebruikers kunnen delen. Gebruikers kunnen andere gebruikers volgen om op deze manier foto’s van andere op hun feed te krijgen. Ze kunnen reageren op foto’s van andere of deze foto’s een like geven. Naar foto’s kunnen er ook video’s van maximaal 15 seconden gedeeld worden met andere gebruikers. Instagram heeft een korte periode een snelle groei gemaakt in bezoekersaantallen. Dit was ook één van reden dat Facebook maar liefst 1 miljard dollar uitgaf voor de overname van Instagram.

Met Instagram stoppen

Heb je besloten om te stoppen met Instagram? Dan kun je je Instagram account verwijderen. Maar dan is er geen weg meer terug. Je kan je account ook tijdelijk deactiveren, omdat je bijvoorbeeld een pauze wilt nemen met social media.

Je account tijdelijk deactiveren

Als je je account deactiveert, wordt deze samen met al je foto’s, commentaren en likes verborgen zodat andere ze niet meer kunnen zien. De content wordt echter niet verwijderd. Als je opnieuw op de dienst inlogt wordt alles weer zichtbaar en toegankelijk. Je kunt alleen je account deactiveren via de website van Instagram.

1) Ga naar de website van Instagram & log in met je gegevens.
2) Klikt rechtsboven op je gebruikersnaam en kies vervolgens op Profiel bewerken.
3) Nu heb je de mogelijkheid om een account tijdelijk uit te schakelen. Klik op Mijn account tijdelijk uitschakelen en volg de instructies.
4) Nadat je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd worden je foto’s met de commentaren en likes verborgen voor andere gebruikers. Echter worden de foto’s niet verwijderd en kun je de content altijd weer zichtbaar maken op het moment dat je weer inlogt.

Je Instagram account verwijderen?


1) Begin met het openen van de webbrowser en bezoek de website van Instagram. Het is niet mogelijk om je Instagram account vanuit je eigen account te verwijderen, maar je dient hiervoor een speciale pagina te bezoeken. Weet wel dat je na het verwijderen van je account het account niet meer kunt activeren en je de geplaatste foto’s en video’s kwijt bent.
2) Ga naar de pagina Instagram account verwijderen (https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/) . Wanneer je nog niet ingelogd bent moet je dit eerst doen voordat je verder kan gaan.
3) Je krijgt nu de optie om je account alsnog tijdelijk uit te schakelen in plaats van je account permanent te verwijderen. Daaronder moet je via een dropdown menu een reden opgeven waarom je hebt besloten om je Instagram account te verwijderen.
4) Vervolgens moet je als bevestiging je wachtwoord invullen en dien je op de button ‘Mijn account definitief te verwijderen’ klikken. Hierna is je account definitief verwijderd.

Foto-archief downloaden

Het is nog niet mogelijk om al je foto’s en video’s te downloaden. Echter is het begrijpelijk dat je wel je foto’s wilt bewaren voordat je je Instagram account verwijderd. Je kunt je foto’s eenvoudig downloaden via de website www.instaport.me. Je dient in te loggen met je Instagram gegevens en krijgt dan al je foto’s in een ZIP-bestand.

Leave a Reply