Facebook account verwijderen

Facebook account verwijderen

Facebook is ‘s werelds grootste social media bedrijf en heeft dagelijks ontzettend veel gebruikers die urenlang gebruik maken van het platform. Facebook wil deze gebruikers niet zomaar laten gaan. Je Facebook account is dan ook niet zo eenvoudig om te verwijderen. Via de stappen hieronder helpen we je om je account tijdelijk te deactiveren of permanent te verwijderen. Alles wat je ooit op Facebook hebt geplaatst zal dan ook definitief verwijderd worden. Facebook geeft je echter wel 14 dagen bedenktijd. Nadat je jouw account hebt verwijderd krijg je 14 dagen bedenktijd. Log je binnen deze 14 dagen weer in op je account, wordt de verwijdering ongedaan gemaakt. Het is daarom wel aan te raden om een kopie te maken van alles wat je ooit geplaatst hebt.

Stoppen met Facebook

Ben je Facebook beu en heb je besloten om met Facebook te stoppen? Dan heb je de mogelijkheid om je account tijdelijk te deactiveren of permanent te laten verwijderen. Na het verwijderen van je account krijg je van Facebook 14 dagen bedenktijd, maar na deze 14 dagen is je account definitief verwijderd en ben je al je geposte bestanden kwijt.

Het verschil tussen je account deactiveren en verwijderen

Wanneer je je account deactiveert:

Je hebt de mogelijkheid om je account altijd weer te activeren. Andere Facebook gebruikers kunnen niet meer naar je zoeken of jouw tijdlijn bekijken. Bepaalde gegevens blijven zichtbaar, zoals verzonden chatberichten.

Wanneer je je Facebook account verwijderd:

Je hebt geen toegang meer tot je account Nadat je een verzoek hebt ingediend, wordt er een periode van 14 dagen gewacht voordat je account definitief wordt verwijderd. Het kan tot 90 dagen duren, voordat al jouw gegevens permanent verwijderd worden uit de database van Facebook.

Hoe deactiveer in mijn Facebook account?

Wanneer je je account tijdelijk laat deactiveren kan je altijd weer terugkeren wanneer je wilt.

Je account deactiveren:


Klik op een willekeurige Facebook-pagina rechtsboven op het tandwiel-icoontje;
Klik op instellen;
Vervolgens klik je in de linkerkolom op Algemeen;
Selecteer Je account beheren;
Scrol op de pagina naar beneden en klik op Je account deactiveren.

Je profiel is nu niet meer zichtbaar voor andere gebruikers op Facebook en je bent ook niet meer zichtbaar voor andere gebruikers. Om je account weer te activeren log je in met je inloggegevens.

Permanent je Facebook account verwijderen

Als je je Facebook account wilt verwijderen raadt Facebook je aan om een kopie te maken van de data die je ooit op Facebook hebt gepubliceerd. Dit kun je doen door links bovenaan op het tandwiel-icoon te klikken. Je dient hiervoor wel ingelogd te zijn. Klik vervolgens op Accountinstellingen en zoek op de pagina ‘Algemeen’ naar de optie ‘Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens’. Volg de stappen om een archief van je bestanden te downloaden.
Om je account van Facebook te verwijderen log je in met de betreffende inloggegevens en gaat vervolgens naar https://www.facebook.com/help/delete_account .

Leave a Reply